MUŞ / MERKEZ - Suvaran İlkokulu

Suvaran İlkokulu

SUVARAN KÖYÜ SUVARAN MEVKİİ SUVARAN KÜME EVLERİ NO: 145 MERKEZ / MUŞ
Vizyon
Öğrencilerimize kişisel açıdan; ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak, Türkçe’yi doğru kullanma, tüm ders ve programlarda belirlenen hedefler doğrultusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmak, tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan , doğru düşünebilen ,bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. Öğrencilerimize toplumsal açıdan; Atatürk ilke ve inkılaplarına , T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak, hak ve sorumluluklarını bilen, milli, toplumsal değerlere sahip, ülkesini, milletini, bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak. Öğrencilerimizi insan ilişkileri bakımından; başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi, mutlu, ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir…
Misyon
Okulumuzun misyonu; Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Normal(Tam gün)
Ulaşım
Öğretmen servisi ile şahsi araçlarla yapılmakta. Merkeze her yarım saatte bir köy araçları servisi var. Üniversiteye 700 metre uzaklıkta olduğundan üniversite servisleri ile de gidiş-geliş yapılabilir.
Öğretmen servisi var.
Yerleşim Yeri
Merkeze 9 km uzaklıkta Diyarbakır Kulp yolu üzerinde (Kızılağaç) bulunmaktadır.Suvaran, Muş ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy adını Kasor adlı bir Ermeni´den almıştır. Eski bir Ermeni köyüdür. Köyde Ermenilerden kalma bir de kilise bulunmaktadır.
Merkeze 9 km uzaklıkta.
eTwinning